De Sjamanistische Ademreis
De Sjamanistische reis is een healing en een diepgaand ritueel ter reiniging en inspiratie, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende Sjamanistische gebruiken. Soms een ritmische en soms een zachte, rustige (mantra)zang en/of diverse ritmes, die je helpen om je naar binnen te richten.  Daarbij adem je ook in diverse ritmes: verbonden, ritmisch, grote en krachtige ademhalingen.

Met de sjamanistische ademreis wordt de aandacht gericht op het eigen Zelf en op boodschappen aan en inzichten voor het bewuste zelf. De reis voert niet perse naar de ‘onderwereld’ of ‘bovenwereld’. Hier kun je komen, maar in eerste instantie wordt de aandacht gericht op het eigen Zelf, op de multidimensionaliteit en op boodschappen aan het bewuste zelf. Je eigen wezen totaal ervaren en, indien nodig, zuiveren van alle donkere, negatieve indrukken, overtuigingen en patronen. Blokkades opheffen, inzichten verwerven. Nu mag je je eigen multidimensionaliteit en het hoogste inzicht ervaren. Je bewuste weten zal zich aanpassen aan deze hoogste kennis, het weten van je eigen goddelijke kern, je eigen goddelijke IK.     

klik hier om meer te lezen over de reis

De Sjamanistische Volle Maan reis is een zeer reinigend en inzicht-gevend ritueel dat vele conditioneringen en gedachten omhoog brengt en oplost. De volle maan energie is een grote hulp bij deze reis door/in de verschillende dimensies. 

Ter voorbereiding op de Sjamanistische reis richt je je op een persoonlijke vraag of onderwerp -een queeste- waar je meer helderheid en duidelijkheid over wil. Of je zet een intentie voor de avond neer. Tijdens de reis wordt je focus regelmatig hier naar teruggebracht.

maanlicht_boom


De Sjamanistische reis

De Sjamanistische reis is een healing en een diepgaand ritueel waarbij verschillende Sjamanistische gebruiken naar voren komen. De bedoeling van een Sjamanistische reis is het verkrijgen van inzichten en/of het vinden van antwoorden. Vaak zijn de gevonden antwoorden en inzichten stappen op weg naar (verdere) genezing en heelwording. Vroeger werd de reis door de sjamaan gemaakt voor de persoon die hulp nodig had. In deze sjamanistische ademreis ga je, onder begeleiding, zelf op zoek naar je inzichten en antwoorden.

Sjamanistische muziek, klanken en ritmes, waaronder vormen van mantrazang, worden afgewisseld met stille concentratie. Soms ontstaat er diep van binnen spontane zang die zich laat horen. Klank en concentratie op het lichaam worden afgewisseld en ondersteund met langzame, diepe en soms verbonden ademhalingen. 

In deze reis is er hulp uit het plantenrijk. Het ritueel wordt op gang geholpen en ondersteund door Cannabis, die via een vaporizor (verdamper) ingeademd wordt. 
De Cannabis die geïnhaleerd wordt, vergroot en verruimt het bewustzijn en het gevoel, waardoor diepe inzichten en bijzondere ervaringen zich zullen voordoen.

We gebruiken de werking van de Cannabis niet als een party drug of om te chillen. Het gebruik van Cannabis tijdens een reis als deze is niet enkel leuk en gezellig (het is meestal totaal niet te vergelijken met een jointje roken in de koffieshop).
 
Tijdens de Sjamanistische Ademreis wordt de Cannabis onvermengd met tabak gebruikt. Het wordt in deze helende ceremonie ook niet verbrandt maar verdampt. 
Met een glazen vaporizer inhaleer je de pure damp en richt je je focus op het proces dat plaats vindt. Het proces kan verschillende kanten op gaan: soms werkt de Cannabis als reiniger van maag en darmen, zoals ook Ayuhasca een zogenaamde purgator 
(= zuiveringsmiddel) is.

Tot ongeveer 5 tot 8 jaar geleden werd Cannabis regelmatig ingezet om de vervelende effecten van chemo op te heffen*. Maar soms was de methode met de vaporizer daar niet geschikt voor, omdat het effect te groots en heftig was. Zo vertelde Evert (de ontwikkelaar van de vaporizer) me eens dat hij een pot (vaporizer) opgehaald had bij een dame die hem als ondersteuning van de chemo had aangeschaft. Deze dame wilde hem niet meer omdat ze na gebruik de hele nacht haar concentratiekamp verleden langs had zien komen. Heel vervelend als dat gebeurd zonder dat er begeleiding is en zonder dat je weet dat dat zou kunnen gebeuren en waarom het eigenlijk zo goed is als dat soort van geconserveerde herinneringen uit het systeem bevrijd worden. In mijn opinie zouden de verborgen pijnlijke herinneringen 80% of meer van de oorzaak van deze dames kanker kunnen zijn. Release en inzichten er over vormen de weg naar gezezing.

* Inmiddels is er door de hele wereld veel onderzoek gedaan naar de helende werking van Cannabis (bij tal van ziektes inclusief kanker, MS, epilepsie, enz). Tegenwoordig wordt voor ziektes als het kan (beschikbaarheid/kennis) meestal cannabisolie of cannabisjuice ingezet. Helaas wordt gebruik en productie hiervan nog tegen gehouden door bizarre wetgeving op dit gebied.

(zie ook het verhaal van Anita Moorjani over haar Bijna Dood Ervaring, de inzichten die ze had en haar genezing.)

volle Maan

Soms worden er tijdens een Sjamanistische reis hele andere dingen aangeraakt: heel ander inzichten en/of emoties komen omhoog dan dat je misschien verwacht, of zelfs anders dan waar je vraag/queeste op gericht was. Of je beleeft een ander niveau van bewustzijn dan waar je meestal toegang toe hebt. Voor sommige mensen is het een groot inzichtenfeest, anderen beleven innerlijk de mooiste taferelen c.q. kleuren, en weer anderen ervaren onze Multi Dimensionele Aard.
Tijdens de reis is het vaak zo dat er meer inzichten komen, en soms zijn er andere zaken waarvan jouw fysieke systeem -en/of je onderbewuste of Hoger Bewuste-  vindt dat die nader belicht moeten worden. Regelmatig worden er bijzondere en mooie dingen gezien, gehoord of gevoeld.
Soms reageert het lichaam heel fysiek en zet de cannabis aan tot een diepe (fysieke) reiniging en genezing.

(Deze reis is als groepsreis niet geschikt voor mensen die ervaringen met psychoses hebben gehad.)

Sjamanistische Volle Maan Viering of Sjamanistische Ademreis

lees meer:
Meer over het gebruik van Cannabis als medicijn

Terug